Meer actueel:

FAQ

Op welke termijn kunnen de Poolse uitzendkrachten aan het werk?

Over het algemeen zijn onze uitzendkrachten binnen 5 werkdagen bij u aan het werk


Zijn jullie mensen voor langere duur inzetbaar?

Onze uitzendkrachten zijn voor 78 werkweken inzetbaar op 0 uren contracten, in totaal is een periode van 5,5 jaar mogelijk. bevraag ons over de termijnen en voorwaarden via onze contact pagina

Zijn Poolse uitzendkrachten eerlijke concurrentie voor Nederlandse medewerkers? “Stelen ze” onze banen?

Nee, om te beginnen zijn er meer banen dan Nederlandse medewerkers. Ten tweede verdient een Poolse medewerker evenveel als zijn Nederlandse collega; van oneerlijke concurrentie en het stelen van banen kan daardoor geen sprake zijn. Het gaat vaak om werk dat niet meer ingevuld kan worden door Nederlandse werknemers, omdat er onvoldoende interesse voor is. Dat kan naast het niet beschikbaar zijn van Nederlandse kracht, ook komen door het salarisniveau of door andere persoonlijke ideeën over het werken in magazijnen en/of productielijnen.
Wij zetten graag Nederlandse medewerkers in bij onze relaties.

Hoe wordt de werkervaring en het opleidingsniveau van jullie flexkrachten gecontroleerd?

De werkervaring en het opleidingsniveau worden gecontroleerd tijdens een persoonlijk intake gesprek. Er wordt bv getoetst bij eerdere werkgevers of de opgegeven ervaring juist is. Diploma’s, certificaten, etc. worden gecontroleerd. De diepte van controle wordt vooraf besproken met onze relatie. Pas wanneer onze selecteur overtuigd is dat de juiste persoon voor de vacature gevonden is mag de flexibel inzetbare medewerker naar Nederland om voor u en ons te werken.

Hoe zit het met de communicatie? Spreken de Poolse uitzendkrachten Nederlands of Engels?

Onze mensen MOETEN allemaal de Engelse taal op een medium of hoger level beheersen. (Diverse kandidaten spreken ook een redelijk woordje Nederlands) Dit is noodzakelijk als u of uw personeel redelijkerwijs met onze mensen wil kunnen communiceren bij uitleg of coaching van de werkzaamheden, of gewoon even gezellig tijdens de pauzes. Natuurlijk hebben wij collega’s die uitstekend kunnen vertalen voor mocht dat nodig zijn maar echt handig is dat niet. U communiceert toch ook direct met uw Nederlandse medewerkers?

Zijn uw uitzendkrachten tegen ziektekosten verzekerd?

Al onze mensen zijn tegen ziektekosten verzekerd. Wanneer ze geen zorgpas kunnen tonen regelen wij voor hen een ziektekostenverzekering online bij een van de grootste verzekeraars van Nederland. Het verplichte eigen risico nemen wij voor onze rekening. Er is zelfs voor € 200,- aan noodhulp bij de tandarts verzekerd. Wij willen de drempel voor toegang tot de gezondheidszorg weg nemen. Voor u geldt de absolute zekerheid dat onze medewerkers verzekerd zijn voor hun ziektekosten en ten alle tijden van de gezondheidszorg gebruik kunnen maken mocht dit nodig zijn.

Hoe is het met de huisvesting gesteld?

Een onderdeel van de Visie van EU-People is het huisvesten van haar uitzendkrachten in goede woningen. Dat kunnen rijtjeshuizen zijn maar veruit de meeste woningen zijn vrijstaand of geschakeld, op ruime percelen met veel parkeergelegenheid en van alle gemakken voorzien tot en met Poolse en Hongaarse televisie met de populairste zenders waarvoor een speciaal abonnement per woning is afgesloten. In de woningen geldt in principe de regel: Maximaal 2 flexkrachten per slaapkamer ZONDER een stapelbed. Een langdurig verblijf wordt hierdoor sterk veraangenaamd en dat is een belangrijke motivator voor onze mensen om lang voor u te blijven werken.

Ik heb een eigen CAO, hoe werkt dat dan?

EU-People is gebonden aan de NBBU cao en daarmee een verplicht volger van uw bedrijfs-CAO. Dit houdt in dat wij te allen tijden verplicht zijn de condities en bepalingen van uw CAO tot op de letter te moeten volgen. Wanneer u geen CAO hebt wordt automatisch overgeschakeld naar de condities van de NBBU-CAO. Op uw verzoek zullen wij u die overhandigen.

U kunt condities van de NBBU CAO hier bekijken en downloaden.

 

Laatste nieuws

Jongeren krijgen vanaf 21 jaar zelfde minimumloon als volwassenen

Jongeren komen vanaf hun 21ste in aanmerking voor een volwaardig loon, nu is dat nog 23 jaar. Het minimumjeugdloon voor mensen tussen de 18 en 21 jaar gaat omhoog.

Schijnconstructies uitzendbranche duperen werknemers

De vakbond FNV waarschuwt voor schijnconstructies waarbij laaggeschoold werk wordt uitbesteed om de cao te ontduiken.

Helaas hebben Poolse arbeidskrachten het niet overal even goed

Bij EU-People nemen we dit onderstaande nieuwsbericht, graag als voorbeeld van hoe het dus niet moet.

Gecertificeerd en goed geregeld

NEN 4400-01

EU-People is een volledig gecertificeerd
bureau.

NBBU

EU-People is lid van de NBBU.

G-Rekening

EU-People werkt uitsluitend met een G-rekening.