Uitgelicht nieuws

Onderstaande praktijken en misstanden zult u bij EU-People nooit aantreffen!!

Bij EU-people nemen we de volgende situaties graag als voorbeeld van hoe het dus niet moet. We huizen onze werknemers in ruime (indien mogelijk vrijstaande) huizen met goede voorzieningen en gemeenschappelijke woonkamers. Dit alles om te zorgen dat iedereen zo prettig mogelijk weer aan zijn of haar werkdag kan beginnen.

 

Omstandigheden Polen tuinbouwkas erbarmelijk

De leefomstandigheden van arbeidsmigranten die in de tuinbouwkas in ‘t Ven wonen zijn ronduit erbarmelijk. Ze leven in de kas zonder water of verwarming. Op diverse plekken is het glas gesneuveld en een plek voor sanitaire voorzieningen ontbreekt… (Omroep Venlo, 23-10-2014)

> Lees meer of bekijk de video

 

Meer mis in uitzendwerk dan gedacht!

Het team dat malafide uitzendbureaus aanpakt krijgt extra mankracht tot zijn beschikking, nu de eerste resultaten van een onderzoek de Arbeidsinspectie onaangenaam verrast hebben. Meer dan de helft van de onderzochte uitzendbureaus in Zuid-Nederland werd betrapt op illegale arbeid. Roermond Door Roel Ophelders In Limburg werden vijf van de zeven onderzochte bureaus om die reden beboet. Ook werd bij sommige van deze bedrijven onderbetaling en belastingontduiking geconstateerd. ( De Limburger – Limburgs Dagblad, 25-03-2010)

> Lees meer

_____________________________________________________________________________

Uitzendbureaus houden soms bizarre bedragen in

Er moet actie ondernomen worden tegen exorbitante inhoudingen op het loon van uitzendkrachten. De Vereniging van Internationale Arbeidsbemiddelaars (VIA) streeft naar vastlegging van maxima in de CAO’s. Maar inleners moeten daar niet op wachten. Zij moeten verantwoordelijk nemen en verantwoordelijk gesteld worden. Deze oproep doet Gerlof Roubos, directeur van de VIA. Roubos luidt de noodklok over de omstandigheden waarin veelal Oost-Europese uitzendkrachten worden ‘uitgebuit’. (AGF-HANDEL, 22-03-2010)

> Lees meer

_____________________________________________________________________________

Boete voor Poolse illegale werknemers

Een palletreparatiebedrijf uit Moerdijk moet alsnog een boete van 115.000 euro betalen die de Arbeidsinspectie eerder oplegde voor het in 2006 tewerkstellen van 22 Polen zonder werkvergunning. Het bedrijf ging in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Breda van 17 juni 2009.

> Lees meer

_____________________________________________________________________________

EUR 56.000 boete bij foute papieren uitzendkracht.

Schakelt u regelmatig uitzendkrachten in, dan is het belangrijk om te weten wat uw verantwoordelijkheden hierin precies zijn. U kunt nog zo’n goede relatie hebben met de uitzendbureaus waarmee u zaken doet, u moet zich hier niet te veel door laten leiden! Het komt behoorlijk vaak voor dat een uitzendbureau de papieren van uitzendkrachten niet op orde heeft. En dat is ook uw verantwoordelijkheid. Onlangs kostten ontbrekende papieren van een uitzendkracht maar liefst EUR 56.000.

> Lees meer

_____________________________________________________________________________

Uitbuiting Poolse uitzendkrachten lastig te bestrijden

Veel Poolse uitzendkrachten verdienen in Nederlandse dc’s een salaris dat ver onder het minimumloon ligt. Ook is de huisvesting vaak ondermaats georganiseerd door het uitzendbureau waarvoor de Polen werken. Uitzendbranche belangenorganisaties ondernemen actie, maar geven toe dat bestrijding van deze malafide bureaus, waarvan er zo’n 5.000 actief zijn, erg lastig is.

> Lees meer