Zo werkt het

Wat heeft u PRECIES nodig?
EU-People bespreekt met u wat onze Poolse uitzendkrachten succesvol voor u maakt. Het bezoeken van uw werkvloer, contact met de toekomstig direct leiding gevende(n) draagt bij aan een heldere formulering van de gewenste functieprofielen en aanvraag voor de wervingskantoren. Zij gaan met deze specifieke informatie aan de slag.

Wat speelt er op uw werkvloer?
Vanaf het eerste begin houden we door frequente bezoeken contact met de werkvloer. Iedere Poolse uitzendkracht wordt individueel begeleidt tijdens de opstartfase om sommige contact-, ervaringsbarrières te overwinnen.

Hoe creëren wij een optimale motivatie?
Wij zijn een betrouwbare werkgever voor onze uitzendkrachten. Wij verzorgen correcte, wekelijkse betalingen, zeer goede woonomstandigheden, ruime schone woningen. Woon- werkverkeer wordt met EU-People vervoer geregeld. We zijn 24/7 bereikbaar voor onze medewerkers. Onze Fieldmanagers staan onze medewerkers in hun moedertaal te woord.

Ervaren mensen:
EU-People kan u voor een periode van 78 werkweken dezelfde Poolse uitzendkrachten aanbieden, zonder een opzegtermijn! De NBBU-CAO maakt dit mogelijk. Wij zullen ons steeds inspannen om “uw eigen”, ervaren Poolse flexkrachten aan te bieden. Dit om inwerktermijnen, en daarmee de kosten, tot een minimum te beperken. Dit werkt voor u, onze Poolse flexibele medewerker en ons het allerbeste.

Besparing:
De voordelen van het werken met onze medewerkers zijn eenvoudig aan te geven. U vraagt precies het aantal Poolse uitzendkrachten aan dat u nodig heeft, voor die periode waarvoor u ze nodig heeft. Dit kan tot op een kwartier op dagbasis nauwkeurig! Met uw eigen vast personeel kunt u deze flexibiliteit niet evenaren. Immers wanneer het werk gedaan is maar de werkdag nog niet, dan moet u uw vast personeel toch doorbetalen. Met onze concurrerende tarieven en flexibiliteit realiseert u dan een forse besparing op uw personeelskosten. Daarnaast zijn onze Poolse flexkrachten zeer gemotiveerd wat blijkt uit de hoge productiviteit die vaak tot 20% hoger ligt dan wat u gewend bent. Tenslotte optimaliseert u uw overheadkosten, reiskosten en verliezen aan ziekteverzuim en re-integratie, en de werkzaamheden voor uw Personeelsafdeling.

Accountmanager:
De accountmanagers van EU-People hebben stuk voor stuk met “de klompen in de klei gestaan”. Het adequaat meedenken in uw organisatie door onze Customer FOCUS Teams, bepalen wat voor personaliteit er nodig is voor die specifieke werkplek, begrip voor de steeds hogere, wettelijke, eisen die aan uw organisatie gesteld worden, de noodzaak om vernieuwend te zijn, zij weten hoe het functioneert en kunnen daarom een goed klankbord voor u vormen. EU-People gaat aantoonbaar veel verder dan enkel het aanleveren van handjes. Daar gaat het om en dat borgen wij.

EU-People regelt het, gewoon!

Laatste nieuws

Jongeren krijgen vanaf 21 jaar zelfde minimumloon als volwassenen

Jongeren komen vanaf hun 21ste in aanmerking voor een volwaardig loon, nu is dat nog 23 jaar. Het minimumjeugdloon voor mensen tussen de 18 en 21 jaar gaat omhoog.

EU-People zoekt een ervaren Fieldmanager met commerciële kwaliteiten

Fieldmanager / Intercedent m/v

EU-People is een groeiende middelgrote uitzendorganisatie voor, door en met mensen.

EU-People is Partnersponsor van Logistieke Webshop van het Jaar

De webshop maakt een onstuitbare groei door als fenomeen waar iedereen op elk moment van de dag kan kopen wat men maar kan bedenken.

Gecertificeerd en goed geregeld

NEN 4400-01

EU-People is een volledig gecertificeerd
bureau.

NBBU

EU-People is lid van de branche-organisatie NBBU.

G-Rekening

EU-People werkt uitsluitend met de G-rekening.